• Usamljenik sa Rodrigesa - Aleksandar Jugović

"Usamljenik sa Rodrigesa", novi roman Aleksandra Jugovića,


- Tema ovog romana gotovo je potpuna novina u našoj književnosti. Roman je zasnovan na istinitim podacima iz štampe i malog broja knjiga koje se bave smrtnom kaznom - izjavio je književni kritičar Mladen Vesković.


Urednik "Usamljenika sa Rodrigesa", profesor i književni kritičar Akeksandar Jerkov, govoreći o ovom romanu osvrnuo se na pojedine aspekte koji knjigu čine veoma uzbudljivom i privlačnom.


- Mučna je ovo priča o čoveku, njegovom karakteru i zabludi. No, kada se malo bolje razmisli, nisu li sve priče o čoveku, ukoliko se ispričaju do kraja, takve? Ima neke surovosti u rečima kojima istina o jednom uzaludnom i obmanutom životu izlazi na površinu. Aleksandar Jugović, pisac koji iz romana u roman istražuje i oblikuje neobične junake, u Usamljeniku nudi naličje jednog vremena i jedne države koja je umela da bude vrlo gruba prema svakome ko joj se opirao. Onda je te države nestalo i to je vreme prošlo, a ljudi koji su joj poverili svoje snove i živote našli su se izgubljeni i do kraja obesmišljeni, kao da su umrli pre smrti - izjavio je Aleksandar Jerkov.

Napiši recenziju

Please login or register to review

Usamljenik sa Rodrigesa - Aleksandar Jugović

  • Kod proizvoda: Usamljenik sa Rodrigesa - Aleksandar Jugović
  • Dostupnost: Na lageru
  • 699.00rsd


Tagovi: Usamljenik sa Rodrigesa - Aleksandar Jugović