• "Soba bez izlaza" - Miladin Ševarlić

Iz recenzije  dr Boška Suvajdžića:


"SOBA BEZ IZLAZA” Miladina Ševarlića je hirurški precizna anatomija jednog vremena koje smo hotimično potisnuli u istorijsku podsvest. Anatomija zla. Već od uvodnog poglavlja, čitaoci ne mogu a da se ne zapitaju: Gde smo se mi to obreli? U kojem svetu? U čijoj stvarnosti?


U centru romanesknog sveta je bespoštedna opservacija vremena ratova, sankcija, tranzicije, sveopšte kriminalizacije srpskog društva i relativizovanja svih moralnih vrednosti. Glavni junak Ševarlićeve knjige je Srbija na kraju izgubljenog stoleća,sa izgub- ljenom generacijom koju su rođeni očevi osudili na lagano izumiranje i gurnuli je preko litica istorije. Beskrajno provokativna analiza jednog doba.


Političari, biznismeni, sveštenstvo, vladike, diplomate, intelektualci, svi se oni priklanjaju mehanizmima nasilja i kriminala koji (ne)skriveno i neprikosnoveno na ovim prostorima vladaju već decenijama. Sve protagoniste ove knjige opsedaju srde zatornice. Od ćutljivog, strašnog,a u biti moralnog, plaćenog ubice Petra, preko Rokija koji se unakazi vozeći pod uticajem narkotika autoputem u suprotnom smeru, sve do lažne romanse Mikija i Ane.Mnoštvo prekršenih obećanja i pogaženih zaveta. Ipak, ima li nade? I u čemu se ona sastoji? Odgovor ćemo saznati ako pročitamo ovu uzbudljivu, napetu i iznad svega verodostojnu knjigu.

Napiši recenziju

Please login or register to review

"Soba bez izlaza" - Miladin Ševarlić

  • Kod proizvoda: "Soba bez izlaza" - Miladin Ševarlić
  • Dostupnost: Na lageru
  • 550.00rsd


Tagovi: "Soba bez izlaza" - Miladin Ševarlić