• Nebeska magija Vlaha (drugo luksuzno izdanje) - Vića Mitrović

Homolje se vezuje za mitove i magiju, a na Balkanu nema jače magije od vlaške. Ova oblast nije samo geografsko područje, ona je i predeo bogat magijom oslonjenom na tradiciju predaka. Tu sve počinje i završava se mistikom. 

Pothomoljem duvaju obojeni vetrovi, huče planinskim vrletima i homoljskim dolinama. Nisu oni sami po sebi nevidljivi, ali ih ne može svako uočiti. Samo su vlaške šamanke u stanju da ih spoznaju, jer se kroz fijuk tih vetrova otkriva njihova unutrašnja strana − ona koja u sebi nosi sve nijanse duginih boja i oslikava žuti, plavi, crveni ili lila kolorit. Unutrašnja strana vetrova je ta koja je obojena.


U prvom delu upoznajemo se sa svetom Vlaha, njihovim običajima, predanjima, verovanjima i svetim mestima. Saznajemo za događaje iz bliže i dalje prošlosti koji se jedino mogu objasniti delovanjem tajnih sila i društava. Autor nas postepeno uvodi u stvarnost koju ne možemo svi da vidimo i pripoveda kako se primenjuje vlaška magija na ličnom i opštem planu.  Provlači nit vlaške magije koja povezuje nespojive događaje i situacije, držeći tako čitaočevu pažnju tokom čitavog romana.

Na  kraju romana sa uzbuđejnem ćemo se zapitati:

Da li je istorija Balkana zapravo istorija vlaške magije?

(Iz recenzije Vidana Bogdanovića)


Napiši recenziju

Please login or register to review

Nebeska magija Vlaha (drugo luksuzno izdanje) - Vića Mitrović

  • Kod proizvoda: Nebeska magija Vlaha (drugo luksuzno izdanje) - Vića Mitrović
  • Dostupnost: Na lageru
  • 900.00rsd


Tagovi: Nebeska magija Vlaha - Vića Mitrović