• Kosmička sociologija i sudbina čovečanstva - Slobodan R. Vukičević

Predstaviti u recenziji ovakvo bogatstvo „tema i dilema“ S. R. Vukićevićevog utemeljenja „kosmičke sociologije“ prosto nije moguće i jeste bespotrebno – čak bi skrnavilo autorov napor i doprinos. Zato završavamo nekolikim svodnim ocenama i energičnom preporukom: 

Profesor Slobodan R. Vukićević, pisac niske kapitalnih socioloških studija, od kojih su neke bile izistinski zapažene u našim prostorima, osim što nanovo pokazuje učenost, akribičnost i stilsku darovitost, ovoga puta demonstrira izvrsnu obaveštenost u stvarima sistematske sociologije i doktrinarnog sociološkog nauka na tzv. makronivou društvene teorije. A to su one vrednosti, potcrtajmo, koje krase goleme sociološke sisteme i do kojih se uspinju retki pojedinci.

Zato će profesorova knjiga biti nezaobilazna književnost za nizicu socioloških disciplina: od onih koje nas uvode u osnovne pojmove te plemenite nauke, preko inih koje proučavaju strukturu društva, do onih koje se bave globalizacijom i naseljenim delom sveta, prirodom i, predlaže se, kosmosom.

In Summa, vredno delo „Kosmička sociologija i sudbina čovječanstva” – sličnog nemamo u razdruženim državama bivše nam zemlje – koje može da služi na čast i naučno mnogo razvijenijim sredinama, jednodušno i s potpunom odgovornošću preporučujem izdavaču za objavljivanje.


Napiši recenziju

Please login or register to review

Kosmička sociologija i sudbina čovečanstva - Slobodan R. Vukičević

  • Kod proizvoda: Kosmička sociologija i sudbina čovečanstva
  • Dostupnost: Na lageru
  • 1,600.00rsd


Tagovi: Kosmička sociologija i sudbina čovečanstva - Slobodan R. Vukičević