• Evro katastrofa na vidiku - Ginter Hanih

Sa ogromnim oduševljenjem pre deset godina prihvacen je evro-projekat i 2002. godine EVRO uveden kao jedinstvena evropska valuta – uprkos tome što je, prema ispitivanjima javnog mnjenja, 90% stanovništva tada bilo protiv uvodjenja nove valute i ukidanja nacionalnih valuta..

U stvari, izgleda da EVRO od samog pocetka nije bio uspešan model: Evropska valuta se razvijala sve više i više u pravcu eksplozije, kao tempirana bomba koja sada preti da dovede ne samo evrozonu vec i samu Evropsku uniju do raspada. Ukidanjem nacionalnih valuta, koje su omogucavale slabijim prilagodjavanje ekonomskim uslovima u odnosima sa jakima, i uvodjenjem evra u EU, sastavljenoj od zemalja nejednake ekonomske razvijenosti, nastaju sve vece neravnoteže i napetosti koje prete da dovedu ne samo do raspada evra vec, na kraju, i do neslucene finansijske katastrofe i raspada same Evropske unije.

Autor knjige Ginter Hanih u ovom, iznimnom polemickom spisu EVRO KATASTROFA NA VIDIKU (Jedan finansijski sistem pred bankrotom?), iznosi cinjenice koje citaocima pokazuju zašto je bio neizbežan ovakav razvoj dogadjaja u Evropskoj uniji, zašto mora doci do RASPADA EVRA, EVRO-ZONE i EVROPSKE UNIJE i kako je EVRO, po svemu sudeci, odredio istorijsku sudbinu prvog pokušaja evro-integracije.

Napiši recenziju

Please login or register to review

Evro katastrofa na vidiku - Ginter Hanih

  • Kod proizvoda: Evro katastrofa na vidiku - Ginter Hanih
  • Dostupnost: Na lageru
  • 800.00rsd