• Žena iz Saeca - Grete Rulon

Žena iz Saeca je roman koji ne može da se svrsta ni u jedan određeni žanr, ali se najpre može opisati kao mešavina horora i krimi romana. Džulija Flin je lepa, mlada bogatašica koja je ubijena pre godinu dana, ali živi u svesti glavnog junaka forenzičara Rodnija Šije, sećanjima njenog brata, čuvenog pisca, bivšeg vernika, mašti dečurlije iz komšiluka. Pa ipak, niko ne veruje da je mrtva jer su je svi oni viđali tih dana kako ide u kupovinu i odlazi na posao.
U učmalom gradiću izmišljene države u centralnoj Americi, gde su ubili predsednika, miran život svih učesnika u romanu iznenada počinje da se kovitla i pretače iz jave u san, mašte u stvarnost, priviđenja u noćnu moru što će dovesti do raspleta događaja izvan svih poimanja. Ono što je neizrecivo briljantno je ispričano u romanu i sigurno će biti interesantno ljubiteljima horor i krimi romana.
Ova mračna pripovest o tamnoj strani ljudske prirode, destruktivnosti i izopačene seksualnosti razotkiće jedan svet u kome junakinja dva puta umire, Stiv, mladić bez budućnosti, strada od ujeda zmije, ostareli lekar homoseskualac, takođe, bez budućnosti odlučuje da se baci pod točkove autobusa, a vozač kamiona otkriva da je njegov podrum pun leševa. Zahvaljujući majstorskom pripovedanju Grete Rulon, čitaoca ne napušta pažnja do kraja romana i tad shvata da se radnja završava onako kako nije mogao ni da nasluti. Nepredvidivo, neočekivano!

Šta sam posetio, nemam pojma.
Idem unatraške iz spavaće sobe. Plašim se da nešto ne dodirnem, i da nešto ne dotakne mene. Ostavljam otvorena vrata...
Osećam da sam učinio nešto strašno, ali to nisam ja, to je Džulija. Ona je pala u vodu kao kamen smrti, a krugovi se i dalje šire. Ali ovo jutro se nije dogodilo, i nikome neću ništa reći. Moja prošlost se zaključala, mnoga vrata sa bezbroj katanaca, jedan za drugim.
(odlomak iz romana)

Napiši recenziju

Please login or register to review

Žena iz Saeca - Grete Rulon

  • Kod proizvoda: Žena iz Saeca - Grete Rulon
  • Dostupnost: Na lageru
  • 600.00rsd