• Švajcarska je lepa - Anna-Galla Garde

Rođena 1960. godine u Loznici u Srbiji, Anna-Galla Garde bila je profesor književnosti u njenoj rodnoj zemlji. Majka dvoje dece od 1993. živi u Švajcarskoj.

„Švajcarska je lepa“ zbirka je duboko humanih priča koje stasno u zaštitu uzimaju najslabije, one koje nazivaju „hendikepiranim“ i priče u kojima se čuju jauci bola i revolta protiv surovosti rata.

Priča nazvana „Šatode“ opisuje veliku polivalentnost: žena, Srpkinja u Švajcarskoj, u trenutku rata, oklizne se na ledu, povredi i krvari zbog čega je neispituju o tome kako se oseća, već o tome da li ima zdravstveno osiguranje i koji je njen politički stav. Pomoć i utehu u bolnici će joj dati Švajcarski pastor koji se tu slučajno našao i toplina ruke njene ćerkice koja će je uvek pridržavati da se ne oklizne na ledu „sećam se samo jednog određenog trenutka: videla sam vrh planine koja se zatresla... i potom... Pala sam u nazad, na led, udarajući glavu i vrat. Ležala sam na ogromnoj beloj ledenoj površini u lokvi krvi koja je iz mene tekla, crvena po belom ledu. Iznenada začuh glas: „Učiteljice! Krv!““

Napiši recenziju

Please login or register to review

Švajcarska je lepa - Anna-Galla Garde

  • Kod proizvoda: Švajcarska je lepa - Anna-Galla Garde
  • Dostupnost: Na lageru
  • 200.00rsd