• "Priče i kazivanja" - Si Đinping


Osim retorskog i književnog dara aktuelnog kineskog lidera, ova nam knjiga otkriva mudrost jedne drevne civilizacije i naroda koji je, prolazeći kroza sve vrste istorijskih iskušenja, uspeo da sacuva osobenost sopstvenog duha i mesto u svetu materijalne i duhovne kulture. 


Osim toga – a to je njen možda i najvažniji deo – ona nam na delotvoran način pokazuje razliku između državničke mudrosti i političkog lukavstva. Državnička mudrost inspiraciju nalazi u likovima prošlosti i, povezujući svojim rečima i delima prošlost i sadašnjost, otvara vrata budućnosti. (Od kog smo evropskog političara današnjeg doba imali prilike da čujemo reči hvale upućene velikim ljudima prošlosti sopstvenog naroda i zemlje?) 


Si  Đinpingove tekstove i govore ne odlikuje samo pronicljiva i utemeljena analiza stanja u kome se nalaze Kina i savremeni svet, već i književna lepota, zahvaljujući kojoj ova knjiga prevazilazi okvire političke beletristike, na koju smo toliko navikli da nam „Priče i kazivanja“ deluju kao neobično i prijatno iznenađenje.


I najzad, ova knjiga otkriva nam drevnu istinu da su duh i misao početak svih stvari, i nalaze se u osnovi svakog privrednog, političkog i diplomatskog poduhvata.


Napiši recenziju

Please login or register to review

"Priče i kazivanja" - Si Đinping

  • Kod proizvoda: "Priče i kazivanja" - Si Đinping
  • Dostupnost: Na lageru
  • 900.00rsd


Tagovi: "Priče i kazivanja" - Si Đinping