• Sin jedinac - Stefan Odegi

SIN JEDINAC je smela, erotična, istorijski fascinantna priča koja bi se mogla smatrati i naličjem Ispovesti Žan Žak Rusoa. Za nju je Stefan Odegi godine 2007. nagrađen nagradom Deux magots (još od 1933. dodeljuje se za nova nekonvencionalna književna dela), a bio je u najužem izboru i za nekoliko drugih velikih francuskih književnih nagrada.

Otkrivši putena zadovoljstva već kao malo dete, rano upućen u mračni svet čula i filozofiju libertinstva, Fransoa Ruso je usavršio svoja iskustva na poverljivim poslovima u jednom otmenom pariskom bordelu. Rođeni brat Žan-Žak Rusoa, javnosti potpuno nepoznat, proveo je više decenija u zloglasnoj Bastilji, zajedno s markizom De Sadom. Ali, kada je 1789. Bastilja pala i u Francuskoj nastupilo novo doba, krepki starac nastaviio je s burnim životom...

Pisac romana Stefan Odegi (1964), studirao je francusku, britansku i američku književnost u Parizu gde i živi predajući u jednoj školi istoriju filma i umetnosti. Sin jedinac je njegova druga knjiga; prva, Teorija oblaka (2005), doživela je veliki uspeh kod čitalaca i kritike.

Napiši recenziju

Please login or register to review

Sin jedinac - Stefan Odegi

  • Kod proizvoda: Sin jedinac - Stefan Odegi
  • Dostupnost: Na lageru
  • 700.00rsd